Hoogne ekspordi kasv vedas oktoobris üles Printalli trükikoja käibe

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Trükikojas Printall aasta eest käivitunud Eesti kiiremate hulka kuuluva trükimasina tootmismahu katmine uute lepingutega lubas kasvatada tänavu oktoobris ettevõtte eksporti 73 protsendi võrra ning tõsta trükikoja kogukäibe pea ajaloolise rekordi tasemele.


«Oktoobrikuised rekordnäitajad pole erakorraline tulemus, neile eelnes samm-sammult liikumine igakuise väikse kasvu näol,» ütles ASi Printall juhatuse esimees Andrus Takkin.

Mullu oktoobris käivitunud uue trükimasina võimsuse müümine võttis Takkini sõnul selle valdkonna lepingute eripära tõttu mõned head kuud aega.

«Lisaks tuleb trükinduses arvestada sesoonse mõjuga, kus kõrghetked on kevadel märtsist maini ja sügisel oktoobris-novembris,» selgitas Takkin.

Andrus Takkini sõnul oli Printalli käive tänavu oktoobris 40,3 miljonit krooni, mis on 17 protsendi võrra enam kui mullu samal ajal. Ekspordikäive ulatus 21,7 miljoni kroonini, mis ületab aastatagust vastavat näitajat 73 protsendi võrra.

Eesti turg oleks nii kiire trükimasina jaoks väike ja investeering tehtigi välisturgude vajadusi silmas pidades, rääkis Takkin.

Printalli jaoks olulisemad sihtturud on Skandinaavia riigid ja Venemaa, neile turgudele toodetakse peamiselt perioodilisi väljaandeid.

Printalli investeeris mullu sügisel käivitunud uude ajakirjade trükimasinasse ja köitmisseadmetesse ligi 124 miljonit krooni.

Ekspress Grupi koosseisu kuuluv trükikoda Printall oli 2007. aastal oma 385 miljoni kroonise käibega suurim Eesti trükikoda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles