Euroopa Ülemkogu keskendub Kreeka probleemile

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka protestikoerana tuntud Kanellos meeleavalduste keskel.
Kreeka protestikoerana tuntud Kanellos meeleavalduste keskel. Foto: SCANPIX

Brüsselisse kogunenud Euroopa Liidu riigipead ja valitsusjuhid avaldavad survet Kreekale täiendavate kokkuhoiumeetmete läbisurumiseks, mis võimaldaks liikmesriikidel ja Rahvusvahelisel Valuutafondil (IMF) teha Kreekale järgmine laenumakse.

Ülemkogule saabunud Saksamaa kantsler Angel Merkel rõhutas, et Kreeka võlakriisi asjus ei tule ülemkogult ametlikke otsuseid, samas ootavad rahaturud neid otsuseid suure huviga, sest Kreeka vajab juba juuli keskel 12 miljardit eurot, et täita oma laenukohustusi, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudised.

Eurogrupi rahandusministrid otsustasid lükata otsuse Kreeka laenu järgmise osamakse kohta 3. juulile, isegi USA Föderaalreservi juht Ben Bernanke ütles, et kaalul on märksa enam kui lihtsalt Kreeka võime laene maksta.

Kui olukorda ei lahendata, on kaalul Euroopa finantssüsteemi terviklikkus, üleilmne finantssüsteem ja Euroopa poliitiline ühtsus, kõneles Bernanke.

28. juunil peaks Kreeka parlament hääletama uut nelja-aastast kärpekava, hoolimata ELi ja IMFi üleskutsetest Kreekale leida erakondade vahel poliitiline kokkulepe, hääletas Kreeka opositsioon vastu peaminister George Papandreou uuele valitsusele ja lubas sama teha kärpekava puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles