Tallinn plaanib sügisel koostada teise lisaeelarve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar linnaeelarvet tutvustamas.
Edgar Savisaar linnaeelarvet tutvustamas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul kavatseb linn koostada tänavu sügisel linna 2011. aasta teise lisaeelarve.


Savisaar ütles kolmapäeval linnavalitsuse istungi järgsel pressikonverentsil BNS-i 2012. aasta linnaeelarve mahu kohta esitatud küsimusele vastates, et esialgu tuleb läbi vaadata linna sügisel koostatava lisaeelarve tingimused. Tema sõnul võiks linna teise lisaeelarve mahust rääkida augustis või hiljemalt septembris.

Linnapea lisas, et lisaeelarve mahu puhul tuleb vaadata, kuidas laekuvad maksutulud ning et seni on need hästi laekunud.

Tallinna 2012. aasta eelarve kohta ütles Savisaar, et tulenevalt mõningatest riigi tasandil vastu võetud otsustest võivad tuleval aastal maksutulud väheneda, kuid linnaeelarve peaks tulema järgmisel aastal vähemalt selles mahus, nagu on seni olnud.

Tallinna linnavolikogu võttis märtsi lõpus vastu linna 2011. aasta esimese lisaeelarve mahuga 1.759.338 eurot, misjärel kujunes Tallinna selle aasta eelarve kogumahuks 464,4 miljonit eurot.

Tallinna linnavalitsus kinnitas kolmapäevasel istungil linna 2012. aasta eelarve projekti koostamise tingimused ja projekti vormid.

Linnavalitsuse korralduse järgi peavad Tallinna ametiasutused esitama hiljemalt tänavu 1. septembriks linna finantsteenistusele oma haldusala eelarve projekti koos seletuskirjaga ning ameti tegevusvaldkonna investeeringute kava. Linnaosade valitsustel tuleb esitada investeeringute taotlused valdkondade lõikes vastava valdkonna eest vastutavale ametile hiljemalt 12. augustiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles