Liviko maksis enamiku oma tulust aktsiisideks

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viin Viru Valge.
Viin Viru Valge. Foto: Mihkel Maripuu

Liviko grupi eelmise aasta auditeeritud konsolideeritud müügitulu oli 1,765 miljardit krooni (ligi 113 miljonit eurot), milles sisaldub 907,7 miljonit krooni alkoholi aktsiisimaksu.


Liviko aktsiisimaksust laekus Eesti riigieelarvesse 663,7 miljonit, Läti riigieelarvesse 155,3 miljonit ja Leedu riigieelarvesse 88,6 miljonit krooni. Ettevõtte müügitulu tõusis 2009. aastaga võrreldes 2 protsenti, kuid kasum vähenes ligi 30 protsendi võrra. Grupi auditeeritud konsolideeritud ärikasum oli 23,9 miljonit krooni, teatas AS Liviko.

Liviko annab Eestis, Lätis, Leedus ja Jaapanis tööd 371 inimesele. Tunamullu oli ettevõttes tööl 374 inimest, ütles Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

«Tarbijaturgude kokkutõmbumine koduturul Baltimaades ja lähiturgudel sundisid Livikot keskenduma ekspordile nii olemasolevatel kui ka uutel turgudel,» märkis Kalvi. Ekspordivõime arendamiseks ostis Liviko mullu 50-protsendise osaluse Jaapani ettevõttes ja värbas kohalpeal töötava Aasia piirkonna ekspordijuhi.

Liviko eksportis eelmisel aastal 20 turule: Läti, Leedu, Soome, Norra, Taani, Holland, Suurbritannia, Saksamaa, Austria, Poola, Venemaa, Valgevene, Ukraina, Gruusia, Hiina, Tai, Jaapan, Ameerika Ühendriigid, Kanada ja Läänemere reisikaubanduse turg.

Kaks Liviko omatoodangu brändi pälvisid 2010. aastal tunnustusi: Viru Valge viin tunnistati Eesti parimaks alkohoolseks joogiks ning rahvusvahelisel joogikonkursil IWSC omistati Vana Tallinna liköörile kuldmedal kui parimale oma kategoorias. Viru Valge sai sel konkursil hõbemedali.

Liviko grupi 2010. aasta majandustulemustesse on konsolideeritud nii Eesti emaettevõtte AS Liviko, Läti tütarettevõtte SIA Liviko, Leedu tütarettevõtte Liviko UAB kui ka Jaapani tütarettevõtte Hanza Trading Co tulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles