Madoffi laev lööb Monacos laineid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madoffile kuulunud mootorpaat Bull.
Madoffile kuulunud mootorpaat Bull. Foto: SCANPIX.

Riskifondide koorekihti võib sel nädalal näha Monacos. Peamiselt tiirlevad nad Bernard Madoffi mootorpaadi ümber nimega Bull.


27,5 meetri pikkune meresõiduk pidavat olema «üks kiiremaid, mis iial ehitatud».

Käimas on Euroopa riskifondide üks glamuursemaid aastaüritusi, konverents nimega Gaim. Bulli hinnaks on pankrotihaldurid pannud tagasihoidlikud 3 miljonit eurot.

Kaater on kõige hinnalisem oksjonile pandud Madoffile kuulunud asi – kui New Yorgi katusekorter välja arvata.

Varasemate oksjonite käigus on kokku kogutud hinnanguliselt 24 miljonit dollarit. Muuhulgas on õnnestunud maha müüa klassikaline Aston Martin, antiikset Hiina portselani ja haruldasi kellasid.

Bull on olnud sõidus umbes 350 tundi, müügidokumentide kohaselt on ta viibinud «üheainsa kapteni hoolsa järelevalve all».

Raha küsitakse kataloogihinnast tunduvalt vähem – ilmselt selle tõttu, kes oli endine omanik.

«Uus omanik võib soovi korral jääda anonüümseks, piisab lihtsast nimevahetusest,» seisab oksjonit tutvustavas brožüüris.

Oksjonil osalejatel oli võimalus oma silmaga näha, kuidas Bull Monaco rannikuvetes 77 kilomeetrit tunnis paar tiiru tegi.

Paati on võimalik öömajale võtta kuni kuus külalist. Omanikul on oma kajut, eraldi olemine on ka meeskonnal.

Gaim-konverentside külastajate seas domineerivad jätkuvalt riskifondide haldurid, kelle kliendid Madoffi «abiga» miljonitest ilma jäid.

Raha tagastamise operatsioon 65 miljardi dollarilise Ponzi skeemi ohvritele jätkub.
 

Copyright The Financial Times Limited 2011.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles