Eesti on keskmise jõukuse poolest euroliidus tagantpoolt seitsmes

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: Toomas Huik

Eurostati esialgsetel andmetel moodustas Eesti ostujõu pariteediga korrigeeritud SKT elaniku kohta 2010. aastal 65 protsenti Euroopa Liidu keskmisest näitajast.


Selle näitajaga on Eesti 27 liikmesmaa seas 21. kohal, edestades siiski Ungarit, Poolat, Leedut, Lätit, Rumeeniat ja Bulgaariat.

Euroliidu rikkaim liikmesriik on endiselt Luksemburg, mille SKT elaniku kohta ületab liidu keskmise 2,8 korda. Raport märgib siiski, et väikeriigi näitajat on kasvatanud piiritaguste töötajate suur osakaal üldises hõives: mujalt tulnud töötajad panustavad SKTsse, ent rahvaarvu sisse neid ei arvestata.

Luksemburgile järgnevad Holland, Taani, Iirimaa ja Austria. Vaeseima liikmesmaa staatust kannab Bulgaaria, kus SKT elaniku kohta on 43 protsenti liidu keskmisest.

Tabelis on riikide SKT elaniku kohta korrigeeritud ostujõu pariteediga, mistõttu arvestab pingerida riikide erinevaid hinnatasemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles