Wimbledoni nutikad pensionärid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuametnikud uurivad Wibledonis tennisefännide majutajaid.
Maksuametnikud uurivad Wibledonis tennisefännide majutajaid. Foto: SCANPIX

Wimbledon läks käima. Tänavu ei tungle Londoni «tenniselinnaosas» aga sugugi mitte üksnes spordihuvilised. Näha ja kohata võib ka maksuameti inspektoreid, kes on siirdunud sõeluma tennisefännide majutajaid.

Haarang sooritatakse isikutele, kes kuni 15 000 naela eest nädalas tennisesõpradele- ja staaridele ulualust pakuvad – aga ei tule selle peale, et tulu tuleks ka deklareerida.

Kinnisvarauuringute firma Knight Frank ütleb, et viie magamistoaga majad lähevad tänavu rendiks 8000-15 000 naelaga nädal.

Mõned kohalikud annavad üürile ka oma koduseid parkimiskohti ja sissesõiduteid, taks on 10-30 naela auto.

Praeguste seaduste valguses ei pea kodanikud maksu maksma, kui toa eest küsitud summa jääb alla 4250 naela aastas. Advokaadifirma Blick Rothenbergi partner Angela Beech tuletab aga koduomanikele meelde, et tehing tuleb sellele vaatamata deklareerida.

Beechi sõnutsi võib sekeldusi tulla inimestel, kes enam tööl ei käi ja Wimbledoni pensionipõlve pidama on kolinud, pidades silmas võimalust oma pinda välja üürides veidi lisaraha teenida.

Kui kogutulu pensionisummat ei ületa, siis Briti pensionär maksu maksma ei pea. Kui ületab, siis tuleb haarata sulepea ja asuda deklaratsiooni täitma.

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles