Professor: otsaseinte soojustamine üksi säästu ei anna

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja soojustamine. .
Maja soojustamine. . Foto: Arno Saar / SL Õhtuleht.

Tallinna Tehnikaülikooli kütte ja ventilatsiooni õppetooli juhataja, professor Teet-Andrus Kõivu sõnul ei anna kortermajade otsaseinte soojustamine või akende vahetamine üksi peaaegu mingit kasu.


«Me näeme seda otsaseinte soojustamist peaaegu igal pool. Kui aga ühistu elanikud hakkavad võrdlema küttearveid, siis mingit kokkuhoidu nad selles ei märka,» vahendasid

ERR Uudised

Kõivu sõnu.

«Kui me teeme renoveerimistöid puudulikult ega arvesta sellega, kuidas töötab küttesüsteem, siis mingit säästu ei pruugigi me saada,» selgitas professor Tallinna visioonikonverentsil.

Teine probleem on Kõivu sõnul õhuvahetus: kui paljudes vanades majades toimis loomulik ventilatsioon, siis akende vahetamine vähendab õhuvahetust umbes kolm korda ja tulemuseks on sisekliima oluline halvenemine.

Häid tulemusi annab ülikooli õppejõu sõnul ainult kompleksne lähenemine, kus vahetatakse välja vanad aknad ja katused, renoveeritakse küttesüsteem ja ventilatsioonisüsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles