Ekspert: Kreeka abi edasilükkamine kannab korrastavat sõnumit

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipu tagant paistab riigi parlamendihoone.
Kreeka lipu tagant paistab riigi parlamendihoone. Foto: SCANPIX

Advokaadibüroo Sorainen juristi Andres Tupitsa sõnul kannab Kreekale 12 miljardi euro suuruse abi edasilükkamine korrastavat sõnumit pigem turgudele kui Kreeka valitsusele.

Ühelt poolt on rahandusministrite samm selge sõnum Kreekale, et laenu tingimused on täitmiseks. Rahaturu jaoks on sõnum sama, kuid teise rõhuga ehk Euroopa ei põleta raha Kreekas iga hinna eest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui aasta tagasi EFSF ja ESM Kreekale abi andsid, siis oli see abi tollal tingimuslik - nähti ette ulatuslik privatiseerimine, riigi rahanduse korrastamine ning Kreekal võimalus näidata, et soovib laenu tingimusi täita,» märkis Tupits.

Kui poliitikute kommentaarid on vaoshoitud ning pisendavad abipaketi edasilükkamise mõnel juhul lausa nii-nimetud tehniliseks probleemiks, siis sõltumatud kommenteerijad näevad selles üsna üksmeelselt karmi näpuvibutust, et Kreeka peab kärpeid ja erastamisi väga tõsiselt võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles