Kanguri haigestumine lükkas maadevahetuse protsessi septembrisse

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kangur maadevahetuse protsessil kohtupingis.
Kalev Kangur maadevahetuse protsessil kohtupingis. Foto: Mihkel Maripuu

Maa-ameti eksjuhi Kalev Kanguri ootamatu haigestumise tõttu lükkub poolteist aastat kestnud maadevahetuse kohtuprotsessi jätkumine kolm kuud edasi.

Täna kell 10 algama pidanud istungil oleks Harju maakohus üle kuulanud endise keskkonnaministri Villu Reiljani, suurärimees Toomas Annuse ja maa-ameti endise juhi Kalev Kanguri. Paraku on Kangur haigestunud ja protsess jätkub kohtu pressiesindaja Kristina Otsa sõnul 22. septembril.

Maadevahetuse protsessi raames on kohtu all kunagine keskkonnaminister ja Rahvaliidu eksjuht Villu Reiljan, keskerakondlasest parlamendisaadik ja endine põllumajandusminister Ester Tuiksoo, firma TSM juht Einar Vettus, Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus, maa-ameti eksjuht Kalev Kangur, Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik ning Isamaa ja Res Publica Liidu Tartu piirkonna juhatuse endine liige ja Tartu endine linnavolinik Tarmo Pedjasaar ning juriidiliste isikutena AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi kasutasid Villu Reiljan ja Kalev Kangur oma ametipositsiooni selleks, et nende soositud isikud saaksid soodsalt omandada riigile kuuluvaid kinnisaju, vahendab BNS. Kanguri ja Reiljani soosing langes süüdistuse kohaselt ärimeestele Toomas Annusele, Tullio Liblikule, Tarmo Pedjassaarele ning Einar Vettusele.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles