Müüja teenib Eestis üle 2 korra vähem kui arvutihooldaja

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müüja.
Müüja. Foto: Sille Annuk.

Keskmine müüja-kassapidaja teenib Eestis veidi alla 500 euro, samas kui keskmise arvutihooldaja palk ulatub natuke üle 1200 euro, selgus tööandjate keskliidu täna avaldatud palgauuringust.


Keskliit uuris aprilli töötasude keskmisi valitud ametialadel. Ametialade järjestus keskmise palga alusel osutus järgmiseks:

  1. Arvutihooldajad
  2. Arvepidadamis- ja raamatupidamisametnikud
  3. Üldehitustöölised
  4. Veoautojuhid
  5. Varustajad
  6. Sekretärid
  7. Laotöölised
  8. Klienditeenindajad
  9. Tootmise lihtöölised
  10. Müüjad-kassapidajad

Varustajate palk ulatus veel natuke üle Eesti I kvartali keskmise palga, mis on 792 eurot, kuid sekretäride palk jäi juba sellele alla.

Veebipõhisele küsitlusele vastamise võimalus anti enam kui 2000 organisatsioonile. Neist vastas 273 organisatsiooni, mis annavad kokku tööd enam kui 50 000 inimesele. Seega olid vastajate seas ülekaalus suurettevõtted.

Tööandjate keskliit käivitas enda sõnul palgauuringu põhjusel, et olemasolev palgastatistika on kasutatav peamiselt makrotasandil või avaldatakse andmed suhteliselt suure viitajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles