Rikkus kasvas kõige enam Aasias

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Globaalne rikkus kasvas aastaga 8 protsenti ning ulatus 121,8 triljoni USA dollarini, vahendab Finantsvaade.ee blogi rahvusvahelise konsultatsioonifirma Boston Consulting Group värsket raportit.


Rikkuse kasvumäär on võrreldes finantskriisieelse ajaga, mil see kasvas keskmiselt 11 protsenti aastas, mõnevõrra langenud. Järgmisteks aastateks ootab konsultatsioonifirma globaalse rikkuse kasvumääraks ligikaudu 6 protsenti aastas.

Kõige enam kasvas rikkus aastatagusega võrreldes Aasias (v.a. Jaapan): 17,1 protsenti. Järgnesid Põhja-Ameerika 10,2 ja Lähis-Ida regioon 8,6 protsendiste kasvumääradega. Regioonidest ainsana vähenes rikkus Jaapanis (-0,2 protsenti võrreldes 2009. aasta lõpu seisuga).

Enamus rikkuse kasvust (59 protsenti) tuli 2010. aastal finantsturgude tõusust, ülejäänud kasvu moodustasid suurenenud säästud. Põhja-Ameerikas, kus aktsiainvesteeringute osakaal rahapaigutustes on kõrgeim (44 protsenti varadest), moodustas rikkuse kasv finantsturgude tõusu toel koguni 81 protsenti kogu rikkuse kasvust.

Valdav enamus globaalsest rikkusest (87 protsenti) oli majapidamiste omanduses, kelle netovarad on suuremad kui 100 000 USA dollarit. Kuigi miljonäride osakaal kõigist majapidamistest on vaid 0,9 protsenti, moodustavad nende omanduses olevad varad ligikaudu 39 protsenti kogu globaalsest rikkusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles