Esmaspäeval asutatakse FinanceEstonia koostööplatvorm

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Järgmise nädala esmapäeval asutatakse MTÜ FinanceEstonia, mis on avaliku ja erasektori huve ühendav koostööplatvorm, eesmärgiga edendada Eestis finantsteenuste, sellega seotud tugiteenuste ja tehnoloogiate eksporti.

Arengufondi veebiküljel oleva info kohaselt tegutseb FinanceEstonia selle nimel, et Eestist saaks regioonis usaldusväärseim ning Euroopa Liidu jurisdiktsiooni piires innovatiivseim ärikeskkond rahvusvahelistel turgudel tegutsevatele finantsteenuste nagu varahalduse ja privaatpanganduse ning tugiteenuste ettevõtetele.

FinanceEstonia osapooled lähtuvad arusaamast, et finants- ja sellega seotud äriteenuste rahvusvahelisemaks muutumine Eestis on vältimatuks eelduseks majanduse rahvusvahelistumisele tervikuna.

Tugev ja rahvusvaheliselt sidus finantssektor osutav ettevõtlus tõstab Eesti ärikeskkonna konkurentsivõimet ja toetab majanduse teiste teadmismahukate valdkondade arengut ning suurendab kokkuvõttes Eesti elanikkonna elatustaset. 

MTÜ’l FinanceEstonia on 18 asutajaliiget ning selle asutamiskoosolek leiab aset 20. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles