Tere üritab laieneda islamimaadesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimapulbri ja rõõsa koore hind on maailmaturul jätkuvalt tõusuteel.
Piimapulbri ja rõõsa koore hind on maailmaturul jätkuvalt tõusuteel. Foto: Priit Simson

Tere Põlva tootmisüksus sai halal-sertifikaadi, mis avas Tere toodetele ukse islamimaailma.

Halal-sertifikaat antakse toiduainetele, mis on toodetud vastavuses islami standarditega. Halal-nõuetele peavad vastama nii kasutatud tooraine, põhimaterjalid kui pesuaine. Islami seaduste kohaselt on toidus keelatud näiteks searasv ja alkohol ning ainult halal tooted on ontlikele moslemitele lubatud.

Sertifitseerimiseks lennutati Prantsusmaalt kohale imaam ja Hollandist araabia päritolu piimatootespetsialist. Sertifikaat ise maksis Tere ekspordijuhi Nikolai Timofejevi sõnul 4000 eurot, sellele lisandusid reisi ja majutuskulud.

Halal logo saavad endale on Tere Põlva tootmisosakonnas valmistatud lõssipulber, petipulber, vadakupulber, hapustatud või ja rõõsakoorevõi. Timofejevi kinnitusel võeti sertifikaat ainult pika realiseerimistähtajaga kaupadele.

Lisaks Araabia maadele on ettevõttel plaanis minna ka Aasia ja Ladina-Ameerika turule. Timofejevi sõnul on tänaseks Tere Põlva tootmisüksuses valmistatud tooted jõudnud Egiptusesse, Taisse ja Lõuna-Koreasse.

«Juuni lõpus valmistame ette esimese partii piimatooteid Venezuelasse ning lähiajal on plaanis jõuda Tere toodetega ka Indoneesiasse ja Malaisiasse,» ütles Timofejev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles