Palts ja Raudne kaotasid koha Tallinna Sadama nõukogus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadam.
Tallinna Sadam. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kutsus Tallinna Sadama nõukogust tagasi kolm oma erakonnakaaslast, kelle seas olid ka Tõnis Palts ning Indrek Raudne.

Tagasi kutsuti ka Eerik-Niiles Kross. Paltsi ja Raudse väljavahetamine oli juba varem teada, kuna Parts andis selle kavatsusest BNSile teada.

Nimelt protesteerisid mõlemad Tallinna Sadama praeguse juhtkonna, eesotsas Ain Kaljuranna vastu. Protesti ajendiks oli hiljutine konkurss, mille käigu valis sadam uue konteinerterminali operaatoriks Vene firma Rail Garanti ja praegu Muugal tegutsev konteinerterminal Muuga CT jäi konkursil teiseks.

Palts ja Raudne on ka riigikogu liikmed. IRLi esimees Mart Laar on varem avaldanud arvamust, et saadikud ei tohiks olla riigifirmade nõukogudes.

Kolmiku asemel määrati nõukogusse ärimees Hillar Teder, IRLi tegevsekretär Tiit Riisalo ning IRLi volikogu liige Lääne-Virumaalt Andres Lumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles