Sel aastal on palgakasvu oodata vähestel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Toomas Huik / Postimees

CV-Online’i poolt mai lõpus läbi viidud küsitlusest selgus, et 78 protsenti tööandjatest ei näe võimalust ega vajadust selle aasta sees palku tõsta, 1 protsenti tööandjatest plaanib ka veel sellel aastal palku langetada.

Palga kasvu peab sellel aastal võimalikuks 21 protsenti tööandjatest. Siinjuures tuleb ka välja tuua, et üle 85 protsendi nii käesoleval aastal kui järgmisel aastal tööandjate poolt planeeritavatest palgatõusudest jääb 1-10 protsendi piiresse ning suuremaid palgatõuse kui 20 protsenti planeerib vaid paar protsenti tööandjatest.

Töötajad on küsitluse kohaselt palgaväljavaadete osas veel pessimistlikumad. Palgatõusu ootab vaid 18 protsenti töötajatest ning 7 protsenti ennustab palga langust.

Suuremaid palgatõuse on CV-Online´i kinnitusel oodata 2012. aastal, mil pea 60 protsenti tööandjatest plaanib palku kergitada. Seejuures kavandab siiski 95 protsenti vastanud tööandjatest palgatõusu vahemikus 1-10 protsenti.

2011. aasta jääb eeskätt suuremate värbamiste aastaks. Seda toetab fakt, et 56 protsenti vastanud tööandjatest plaanib veel selle aasta sees töötajaid juurde palgata. 2012. aastal kavatseb uusi töötajaid värvata pisut üle kolmandiku vastanud ettevõtetest.

Kui keskmine brutokuupalk hakkas mullu pärast langusaastat taas tõusma, siis reaalpalk, milles hinnatõusu mõju on arvesse võetud ja mis näitab palga ostujõudu, langes teist aastat järjest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles