Korruptsiooni ulatus Venemaal peletab välisinvestorid eemale

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi majandusfoorumi reklaam.
Peterburi majandusfoorumi reklaam. Foto: SCANPIX

Venemaa ja rahvusvahelise ärimaailma juhtivate esindajate arvates saab Vene majandusse plaanitavate välisinvesteeringute teostamisel takistuseks laiaulatuslik korruptsioon.

Seda näitab täna Peterburi rahvusvahelise majandusfoorumi raames korraldatud küsitlus. Sberbanki (Hoiupank, PM) korraldatud hommikusöögil oli vestlusteemaks Venemaa konkurentsivõime ja -võimetus.

Sellest võtsid osa näiteks Vene esimene asepeaminister Igor Šuvalov ja rahandusminister ja asepeaminister Aleksei Kudrin.

Ärimaailma esindajad pidid kuue esitatud põhjuse seast valima välja ühe, mis nende arvates segab enim Venemaa majandust.

Enam kui 45 protsenti vastanutest nimetas suurimaks puudujäägiks kõrgetasemelist korruptsiooni. Teisena nimetati madalat konkurentsi Venemaal, mida peab oma äritegevuse tõsiseks takistuseks 17 protsenti vastanutest.

Hääletusel võisid osaleda ja võib-olla ka osalesid Venemaa valitsuse liikmed.

Peterburi järjekordne majandusfoorum leiab tänavu aset 16.-18. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles