Renoveeritud Kuivastu sadam aitab muhulastel säästa

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kuivastu sadamale
Vaade Kuivastu sadamale Foto: Raigo Pajula

Eelmisel aastal renoveeritud ja laiendatud Kuivastu sadamast on muhulastel oluliselt kasu, sest nüüd on võimalik säästa transpordikulusid.

Täna sadamasse saabunud esimene puidu järele tulnud kaubalaev säästab Muhu metsaomanikele ligi 8 eurot iga tihumeetri kohta, see raha oleks muidu kulunud puidu transpordile Muhust Kuressaarde, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kuivastu sadam sai kauba lossimise ja laadimise võimekuse eelmisel aastal, kui sadama rekonstrueerimisse investeeriti üle 3 miljoni euro, ja selle käigus valmis kolmas kai, kuhu saavad silduda kuni 90-meetrised laevad, enne sadamal sellist võimalust ei olnud.

«Praeguste andmetega jääb ta tänavu ainsaks laevaks, kuigi ta teeb veel ühe reisi, viib selle ära ja tuleb viie päeva pärast tagasi. Varem oleme sisse toonud killustikku nelja laevaga 10 000 tonni ringis,» rääkis Kuivastu sadama direktor Valdur Häng.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles