Riigikohus tühistas Toomas Tooli õigeksmõistva otsuse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tool.
Toomas Tool. Foto: Liis Treimann.

Tallinna ringkonnakohtu apsu tõttu tühistas riigikohus täna ärimees Toomas Tooli õigeksmõistva otsuse ning saatis kriminaalasja  ringkonnakohtule uueks arutamiseks.


Riigikohtu otsusest nähtub, et Toomas Tooli ja Karoly Kirberi süüasja arutas ringkonnakohus kolmest kohtunikust koosnevas koosseisus.

Tulenevalt seadusest peavad kohtuotsusele alla kirjutama kõik kohtukoosseisu liikmed, kuid Tooli ja Kirberi kohtuotsusele olid alla kirjutanud kolmest vaid kaks kohtunikku.

Seetõttu tühistas riigikohtu kriminaalkolleegium Tallinna ringkonnakohtu otsuse ja saadab kriminaalasja samale kohtule uueks arutamiseks.

Tallinna ringkonnakohus jättis veebruaris muutmata maakohtu otsuse, millega mõistis õigeks ärimees Toomas Tooli ja SEB endise maakleri Karoly Kirberi börsimanipulatsiooni süüdistuses.

Süüdistuse järgi surus Tool Arco Vara aktsia hinda sihilikult allapoole, müües aktsiaid järjest odavama hinnaga.

Kohus leidis, et igal inimesel on õigus müüa akstaid soovitud hinnaga. Lisaks leidis kohus, et Arco Vara aktsia langes börsil niikuinii ja Tooli tegevus mõjutas seda vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles