Keskpankurite palk kasvas aastaga 4,1 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööjõukulude kasv näitab kiiret palgatõusu.
Tööjõukulude kasv näitab kiiret palgatõusu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Panga majandusaasta aruande kohaselt oli keskmine töötasu 2010. aastal 30 078 krooni, mis on 4,1 protsenti enam kui aasta varem.

«See näitaja hõlmab nii tippjuhte kui ka teenindajaid, kuid suurima grupi keskpanga töötajaskonnast – ligikaudu 85 protsenti – moodustavad spetsialistid. Eesti Pangas töötav kesktaseme spetsialist peab olema magistrikraadiga, vähemalt kolmeaastase erialase töökogemusega ja valdama heal tasemel inglise keelt kõnes ning kirjas põhjendatakse aruandes.

2010. aasta lõpus oli tööleping sõlmitud 262 töötajaga, kuid tegelikult oli tööl 246 inimest. Ülejäänutega oli leping peatatud. Töötajate arvu suurendas eurole ülemineku ettevalmistustega seotud töötajate tähtajaline töölevõtmine. Tähtajalised lepingud lõppesid/lõppevad tänavu kevadsuvel.

Eesti panga nõukogu liikmetele maksti mullu 2,009 miljonit krooni (2009. aastal maksti 1,798 miljonit krooni) ning juhatuse liikmetele 4,139 miljonit krooni (4,374 miljonit aasta varem). Tippjuhtkonna töötasu määramisel arvestatakse Eesti tippjuhtide palku 500 miljoni kroonise käibega riigi- ja eraomanduses olevates ettevõtetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles