Vene ametnikud mõtlesid välja nipi välismaiste tehnoloogiate riiki meelitamiseks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delli tehas Indias. Venemaa loodab riiki meelitada uusi tehnoloogiaid, pakkudes firmadele suuri tellimusi Venemaa ettevõtetelt.
Delli tehas Indias. Venemaa loodab riiki meelitada uusi tehnoloogiaid, pakkudes firmadele suuri tellimusi Venemaa ettevõtetelt. Foto: SCANPIX

Venemaa majandusministeerium saatis valitsusse ettepanekud, mis peaks aitama riiki uusi välismaiseid tehnoloogiaid meelitada.

Jutt käib tehingutest, millega välisfirmad saaksid oma tehnoloogiate jagamisel Venemaa ettevõtetelt suuri tellimusi, vahendab Vedomosti.

Majandusministeeriumi üksuse direktori Sergei Beljakovi sõnul loetakse suurteks tehinguteks need, mille mahud algavad kolmest miljardist rublast.

Venemaa seab välisfirmadele ka omapoolseid nõudmisi, mis võivad ametnike nägemusel sisaldada otseinvesteeringuid riigi majandusse, ühisfirmade loomist ja tehnoloogia üleandmist.

Kontrolli väljapakutud tehingute üle teostaks riik oma esindajate kaudu ettevõtete nõukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles