Tallinnas õpetatakse NATO küberkaitseeksperte välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinnas asuvas NATO küberkaitsekeskuses õpetatakse kümnetele välismaistele ekspertidele kuidas võidelda küberterrorismiga.

2008. aastal loodud keskuses on kokku umbes 30 eksperti Saksamaalt, Hispaaniast, Ungarist, Itaaliast, Baltimaadest ja Slovakkiast, kirjutab EUObserver, mille ajakirjanikele seal ekskursioon tehti.

Küberkaitsekeskus korraldab õppeseminare ja simulatsioone ning uurib küberkaitse õiguslikke aluseid NATO riikides.

Keskuse juhi Ilmar Tamme sõnul eelistaks ta, et ka mõned NATO otsustajad läbiksid osad õppused, et mõistaksid paremini, millist informatsioone neil vaja läheb, et hinnata küberrünnakute tõsisust.

Ta märkis, et on oluline vahe, kas küberterroristid võtavad paariks päevaks maha mõne riigiasutuse või eraettevõtte kodulehe või muudavad viiruse abil veepuhastjaamas vee puhastamiseks mõeldud keemilise protsessi kulgu.

«Üleval on ka küsimus, millal NATO peab asjasse sekkuma. Enamus küberriske on eraettevõtete õlul, mis süsteeme haldavad. Seega peaks NATO parandama informatsioonivahetust, et saada kiiremini teada, mis toimub. Siis saab ka otsustada, milline osapoole peaks sündmusele reageerima,» rääkis Tamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles