EVEA taotleb töötuskindlustusseaduse muutmist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlust tuleviku suhtes vajavad nii suur kui väike.
Kindlust tuleviku suhtes vajavad nii suur kui väike. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA) saatis riigikogule töötuskindlustuse seaduse muudatusettepaneku, mis käsitleb koondamishüvitise laiendamist.


EVEA peab olukorda, kus kõik tööandjad koos töövõtjatega on kohustatud maksma töötuskindlustusmaksu, samas aga kollektiivse koondamise korral tekib õigus saada töötukassalt hüvitist alles vähemalt viie töötaja koondamisel, mikro- ja väikeettevõtete jaoks ülekohtuseks ning võrdse kohtlemise printsiipi eiravaks.

Sellega seoses tegi EVEA ettepaneku mitte tekitada koondamishüvitise maksmisel erisusi ja laiendada koondamishüvitise saamise õigus kõigile neile ettevõtetele, kus töötab kuni 299 töötajat, kellest koondatakse 30 päeva jooksul vähemalt 10 protsenti.

«Leiame, et väikeettevõtjate huvide kaitsmiseks tehtud muudatusettepanekuga järgiksime võrdse kohtlemise printsiipi ning astuksime sammu selle poole, et kõik töötajad, kes on osalised töötuskindlustusmaksu maksmisel, oleksid ka võimalikud toetusesaajad,» ütles EVEA tegevjuht Kersti Kraas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles