Eksperdid: IMFi ründamise taga oli ühe riigi valitsus

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) tunnistas, et seda tabas tänavu keerukas küberrünnak, mis põhjustas «väga suure sissemurdmise» fondi süsteemidesse. Ründajad olid ekspertide sõnul seotud ühe riigi valitsusega.


Kunagi IMFI heaks töötanud küberjulgeoleku ekspert Tom Kellerman ütles Reutersile, et märkamatu sissetung fondi süsteemidesse oli suunatud rünnak, mis installeeris tarkvara, tagamaks ühele riigile «digitaalse insaideri kohalolu» IMFis. Ka Bloombergile ütles anonüümne julgeolekuekspert, et kräkkerid olid seotud ühe riigi valitsusega, vahendab BBC.

Rünnak toimus mitme kuu jooksul, juba enne seda kui endine IMFi juht Dominique Strauss-Kahn vahistati vägistamissüüdistuste tõttu. IMF andis oma töötajatele rünnakust teada sel nädalal e-kirja teel teada. Avastati kahtlased failide liigutamised ning uurimine näitas, et kräkkerid pääsesid ligi mõnedele fondi süsteemidele, märgib IMF töötajatele saadetud e-kirjas.

Avalikku teadet fond rünnaku kohta ei teinud ja üksikasjalikku teavet selle kohta ei anna. IMF enda kinnitusel uurib juhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles