Palts protesteerib Tallinna Sadama juhatuse vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand.
Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand. Foto: SCANPIX

Tallinna Sadama nõukogu liikmed Indrek Raudne ja Tõnis Palts on tõstatanud küsimuse sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili sobivuse kohta.

Raudse ja Paltsi tegevuse ajendiks on hiljutine konkurss, mille käigu valis sadam uue konteinerterminali operaatoriks Vene firma Rail Garanti ja praegu Muugal tegutsev konteinerterminal Muuga CT jäi konkursil teiseks.

Majandusminister Juhan Parts ütles Tallinna Sadama juhatuse sobivuse ümber tõusnud küsimusi kommenteerides, et sadama juhtimine peab toimuma vastavalt äriseadustikule ja tema juhatuse osas seisukohta ei võta.

See, et riigifirmade nõukogudes on firmade juhtide tegevuse osas eriarvamusi, on tavapärane ja seda olukorda saab selgitada nõukogu esimees, ütles Parts.

Konkursi tulemuse kohta ütles Parts, et tal pole selles osas lõplikku seisukohta ning tehing Tallinna Sadama ja Rail Garanti vahel on praegu veel lõpetamata. Tehingu osas on teatud küsimusi ja ministeerium tegeleb nendega, märkis ta.

Parts rääkis, et on nii Rail Garanti kui Muuga CT äriplaanidega kursis ja märkis, et mõlemad on tõsiseltvõetavad ja sadamale kasulikud, kuid on samas üksteisest erinevad.

Operaatorite valikul tuleb Partsi sõnul järgida seadust ja sõlmitavad lepingud peavad olema kasulikud sadamale.

Tallinna Sadamal on ressurssi piisavalt ja erinevates suundades toimuva konteinerite kaubavahetuse arendamine on sadama tegevuse mitmekesistamisel oluline roll, rõhutas minister.

Isamaa ja Res Publica Liidu ministrid plaanivad Partsi sõnul riigifirmade nõukogudes välja vahetada oma esindajad, kes kuuluvad kevadel tööd alustanud uude riigikogusse. Sadama nõukogust lahkuvad plaanitava muudatusega just Palts ja Raudne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles