Kalanduse kukkumises on süüdi külm talv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalurid
Kalurid Foto: Priit Simson

Statistikaameti andmetel oli esimeses kvartalis suurim langeja kalandus, aastatagusega võrreldes kahanes seal lisandväärtuse tootmine 16 protsenti. Kukkumises oli süüdi jää, esimesed poolteist kuud kalurid merele ei saanud.

 «Seisime jää sees kinni ning püüki ega müüki absoluutselt ei toimunud,» kommenteeris OÜ Kaabeltau omaniku Mihkel Underst.

 Tema sõnul on taolisi talvesid olnud ennegi ning midagi ebaharilikku selles pole. Võrreldes varasemaga on aga kulud suuremad, näiteks on kallimaks läinud kütus.

 Lisaks on Euroopa Komisjon vähendanud kalapüügikvoote ning 2012. aastal peaksid kvoodid ka selle aasta omadest väiksemad olema. Sestap ei ole Understi kinnitusel ka järgmisel aastal kalapüügis suur kasvu oodata.

 Kvootide kehtestamise vastu ta aga ei olnud. «Traalimehed saavad sellest aru ja seda tulebki teha. Riia Lahe kalavaru on liikumas ülespoole. Pärnu rannakaluritel läks ju väga hästi, püüdsid oma kvoodid kinni. Potentsiaali, et kalurid ennast hästi tunneksid, on küllalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles