Sisemajanduse nõudluse kasv kiirenes 13 protsendini

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskasv.
Majanduskasv. Foto: SCANPIX

Sisemajanduse nõudluse kasv kiirenes esimeses kvartalis 13 protsendini, seda eelkõige ettevõtete varude suuremise tõttu. Kasvu toetas veel kapitali kogumahutus põhivarasse ja kodumajapidamiste lõpptarbimiskulutuste suurenemine (vastavalt 12 ja 5 protsenti).

Kapitali kogumahutus põhivarasse suurenemist mõjutasid peamiselt ettevõtete investeeringud transpordivahenditesse. Kodumajapidamiste lõpptarbimiskulutuste suurenemist mõjutas aga enim eluaseme- ja transpordikulutuste suurenemine, teatas statistikaamet.

Esimeses kvartalis suurenes hõivatute ning töötatud tundide arv. Sellega aeglustus kogumajanduse tööjõu tunnitootlikkuse kasv eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 0,7 protsendini.

SKT loomiseks tehtud tööjõukulude vähenemine on aeglustunud. I kvartalis vähenesid tööjõu ühikukulud eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles