Ober-Hausi kahjum süvenes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ober-Haus.
Ober-Haus. Foto: Maria Vahuri | Photo Factory

Kinnisvarabüroo Ober-Haus jäi möödunud aastal 2,4 miljoni krooni kahjumisse. Veel 2009. aastal oli firma kahjum veidi alla 6000 krooni.


Firma käive langes 12,5 miljonilt kroonilt 11,1 miljoni kroonini.

Firma juht Tarmo Kase kirjutas aruandes, et aruandeaastal töötas ettevõttes keskmiselt 11 töötajat. 2010.aasta jaanuarist lõpetati kaubanduskeskustele turvateenuste
osutamine ja aprillis likvideeriti puhastusteenuste osakond, millega seoses lahkus 2010.aasta jooksul kokku 41 töötajat.

«Kuna olukord majanduses oli endiselt ebakindel ja paljud turuosalised äraootaval seisukohal, siis tehingute arv kahanes ka 2010 aastal ja oli ühtlaselt madal kogu 2010.aasta jooksul, eriliste kõikumisteta.

Ostu-müügitehinguid äripindadega tehakse äärmiselt vähe, pigem eelistatakse üürida. See tõsiasi paneb osa arendajaid ja kerge raha ootuses kunagi äriotstarbelist kinnisvara soetanud isikud probleemsesse olukorda, eriti siis, kui on kaasatud võõrkapitali, mida nüüd, kinnisvarahindade keskmiselt 50-protsendilise languse juures tagasi maksta tuleb,» kirjutas Kase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles