ERR.ee: ELi rahandusministrid toetavad IMFi positsiooni tugevdamist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmapank (vasakul) ja Rahvusvaheline valuutafond (keskel ja paremal).
Maailmapank (vasakul) ja Rahvusvaheline valuutafond (keskel ja paremal). Foto: AFP / Scanpix.

Euroopa Liidu rahandusministrid toetavad Rahvusvahelise Valuutafondi positsiooni tugevdamist finantsturgude juhtimisel ja järelvalves.

Ministrid otsustasid suurendada ka ELi abi piirmäära raskustesse sattunud liikmesriigile 25 miljardi euroni, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

ELi rahandusministrite kohtumisel tõdeti ka, et kuna finantskriisid algavad sageli valedest otsustest rahasüsteemi reguleerimata soppides, siis on vaja turge rohkem reguleerida.

Prantsusmaa rahandusministri Christine Lagarde sõnul tuleb järelvalvet kohaldada kõikidele turuosalistele igal pool maailmas, olgu tegu hüpoteekpankade, riskifondide või reitinguagentuuridega.

Eile heaks kiidetud seisukohtadega muuta rahaturud läbipaistvamaks ja enam kontrollitavaks läheb Euroopa Liit 15. novembril Washingtonis toimuvale G20 tippkohtumisele, kus arenenud riigid ja arengumaad lepivad kokku uues ülemaailmses finantsstruktuuris.

Vaatlejad usuvad, et selle kohtumisega tehakse sisuliselt lõpp rahaturgude iseregulatsioonile.

Rahandusminister Ivari Padari sõnul on ühiseid reegleid järgides võimalik majandussurutisest välja tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles