Potisepp: toiduhinnad ei tõuse põhjendamatult

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp
Sirje Potisepp Foto: Postimees/Scanpix

Eesti toiduainetööstuse liidu juhi Sirje Potisepa sõnul ei tõsta keegi tootjatest hinda põhjendamatult ning paraku pole ka analüütikute ootus hindade langusest täitunud.

«Niikaua, kui tooraine hinnad ei ole reaalselt langenud, vaid on endiselt tõusus, on Eesti tootjad hinnatõusuga seotud,» kommenteeris Potisepp ERR-i uudisteportaalile statistikaameti teadet, et toidu hind kallines mais aastaga jätkuvalt ligi 12 protsenti.

Potissepp ütles, et ka tema sisetunne ütles juba mõne kuu eest, et hindade kiire tõus peaks olema möödas. Aga nüüd on hinnakeerisesse sattunud suhkur, mis on aastaga kallinenud 55 protsenti. Olles oluline komponent toiduainetööstuses, kergitab see paratamatult hind.

Suhkru puhul on veel üks Eesti väiksusest tingitud probleem. «On vaid kaks edasimüüjat, oleme sõltuvuses,» sõnas Potisepp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles