Miljonitulu teenijate arv kasvas Eestis järsult

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Inimesed muutuvad professionaalsemaks, nad oskavad teenida, kommenteeris ASi Infotark juht Jüri Ross fakti, et mullu kasvas vähemalt miljon krooni deklareerinud inimeste arv peaaegu viiendiku võrra, 1947ni, kirjutab Äripäev.


Maksu- ja tolliameti värske, Äripäevale saadetud esialgse statistika kohaselt kasvasid taas nii keskmine deklareeritud tulu kui ka üle miljoni krooni teeninud inimeste arv, mis, tõsi küll, jäi veel kaugele 2008. aasta 2570st.

Ameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on miljonitulu teenijaid juurde tulnud peamiselt ettevõtlustulu miljonäride, vara müügist üle miljoni krooni tulu deklareerinud inimeste ja nende näol, kelle miljonitulu tuleb töötamisest välismaal.

Tartu Ülikooli majandusteooria professori Olev Raju sõnul näitab miljonäride arvu suurenemine ebavõrdsuse kasvamist. «Kui koguprodukt väheneb, ja ta on vähenenud, ja kui suurema tulu saajate arv kasvas, järelikult pidi kasvama ka nende arv, kes vähe said, või siis vähenema nende sissetulek,» märkis Raju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles