Valitsusliit kohendab eraisikute maamaksuvabastuse eelnõu

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu rahanduskomisjon arutab teisipäeval eraisikute maamaksu vabastuse eelnõu, kuhu on kavas teha rida olulisi täpsustusi.

Riigikogu liige Urmas Reinsalu ütles, et komisjon peab otsustama, kuidas talitada nende kinnistuomanikega, kes saavad üüri või renditulu. Praegused maamaksusoodustused keelavad seda üüritulu saajatele. Reinsalu märkis, et kontrollida üüritulu saamist on keeruline. Näiteks maksuamet ei saa anda välja infot üüritulu saamise kohta.

Maksusoodustust hakkavad saama ka hooneühistute omanikud, kes esialgu olid jäänud eelnõust välja. Maksu administreerimise lihtsustamiseks loetakse maksusoodustuse saajaks maksuaasta 1. jaanuaril olnud kinnistu omanik.

Reinsalu märkis, et lahtine on, kuidas omavalitsustele maamaksu kadumist hüvitatakse. Reinsalu sõnul kaalub rahandusministeerium praegu alternatiive.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles