Swedbank tunnistas plaani juht välja vahetada

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki president Jan Lidén.
Swedbanki president Jan Lidén. Foto: Toomas Huik

Swedbank kinnitas pikemat aega kestnud kuulujutte kontsernile uue tegevjuhi otsimise kohta.


«Järeltulija leidmise protsess käib ja minu teada on kaasatud üks või mitu värbamisfirmat,» ütles Swedbanki pressiesindaja Thomas Backteman DN.se'le.

Lehe andmetel peetakse praegust juhti Jan Lideni vastutavaks kontserni tabanud hädade eest.

DN.se andmetel on kandidaatide seas Kerstin Hessius, Michael Wolf, Frans Lindelöw, Nils-Fredrik Nybleaus ja Magnus Cavalli-Björkman, kes on  Rootsis tunnustatud äritegelased.

Et kandidaatide seas võiks olla Eesti Swedbanki juht Erkki Raasuke, nagu meedias varem on spekuleeritud, väljaanne ei maini.

Võimaliku uue juhina on meedias mainitud ka sotsiaaldemokraadist endist valitsusjuhti (1996-2006) ja praegust konsultanti Göran Perssoni, vahendas Kauppalehti.

Endine peaminister on Rootsi riigi tohutuid metsavaldusi haldava Sveaskogi tegevdirektor. Lisaks selle kerkib sotsiaaldemokraatidele lähedal seisev kindlustusfirma Folksam uue aktsiaemissiooni tulemusel Swedbanki oluliseks aktsionäriks.

Perssoni nime pakkus teiste kandidaatide hulgas välja DN.se, kui  Swedbanki suuromaniku Sparbanksstiftelserna esindajad lükkasid selle informatsiooni tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles