Majandusvabadusega oleme Euroopas neljandal kohal

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Interneti levikus oleme Euroopas tublimate seas.
Interneti levikus oleme Euroopas tublimate seas. Foto: Stanislav Moškov

Eesti asend Euroopa 25 riigi pingereas kõigub 4. kohast majandusvabaduse osas viimase kohani vangide ja HIV-positiivsete osakaalus.


Seminaril «Eesti elu kvaliteet Euroopa võrdluspildis» tõi Tallinna Ülikooli professor Mati Heidmets andmeid, mille järgi on Eesti Euroopa tublimate riikide seas majandusvabaduse, interneti kasutajate osakaalu (10. koht), majanduse konkurentsivõime (13. koht) ja korruptsioonitaseme (13. koht) poolest.

Nimekirja keskele jääme arvutite arvus leibkondades (15. koht), SKTs inimese kohta ostuvõime alusel (19. koht) ja üldises eluga rahulolus (19. koht).

Viimaste hulka oleme sattunud inimarengu indeksis (22. koht), enesetappudes (22. koht), oodatavas elueas (23.-25. koht), meeste ja naiste võrdõiguslikkuses (18.-22. koht), sotsiaalkaitse kulutustes (23. koht), suhtumises multikultuursusse (24. koht).

Meie vangide arv ja HIV-positiivsete osakaal elanikkonnas pälvis 2005-2006 andmetel 25 riigi seas viimase koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles