Tallinna Vesi esitas halduskohtule kaebuse

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vee erastanud investor on raha tagasi teeninud.
Tallinna Vee erastanud investor on raha tagasi teeninud. Foto: Graafika: Margit Randmäe

Börsifirma Tallinna Vesi esitas halduskohtule kaebuse, milles nõuab konkurentsiameti otsuse tühistamist ja luba kehtestada senisest kõrgem vee hind. Tallinna Vee erastanud Briti firma UU on oma investeeringu juba tagasi teeninud.

Tallinna Vee advokaadid esitasid kaebuse eelmise nädala kolmapäeval halduskohtule. Nad taotlesid ka, et arutelu kaebuse üle oleks kinnine, põhjendades seda börsifirma ärisaladustega. Halduskohus rahuldas taotluse.

Konkurentsiameti asejuht Margus Kasepalu kinnitas, et veefirma täitis oma varem antud lubaduse. «Tallinna Vesi tahab meie otsuse tühistamist, aga see on ka kõik, mis ma saan selle kohta öelda, sest kohtu määrusega on asja arutamine kuulutatud kinniseks,» lausus Kasepalu. Istungiaegu pole Tallinna halduskohus veel määranud.

Tallinna Vee esindajate kommentaari ei õnnestunud Postimehel reede õhtul saada, kuid ettevõtte juhid olid juba varem teatanud, et kaebavad otsuse kohtusse.

Tulu on kindlustatud

Jutt käib konkurentsiameti otsusest lükata tagasi ettevõtte taotluse tõsta selle aasta algusest vee- ja kanalisatsiooniteenuse tariife Tallinnas. Kuni kohtuvaidlus käib, maksavad pealinna elanikud ja ettevõtted Tallinna linnavalitsuse 2009. aasta lõpus kinnitatud tariifi järgi.

Briti veekontsern United Utilities on oma erastamisel tehtud investeeringu juba tagasi teeninud. Tallinna Vesi erastati 1,33 miljardi krooniga (85 mln eurot). Dividendide ja aktsiate müügi ning aktsiakapitali vähendamisega on United Utilities võtnud Eesti pealinna veefirmast välja 1,75 miljardit krooni (112 mln eurot).

Kui summa diskonteerida kümne protsendiga ehk võtta arvesse investeeritud raha nüüdisväärtust, siis on britid kümne aastaga pealinna veevärgist välja võtnud 1,23 miljardit krooni (78,6 mln eurot). Selle arvestuse järgi peaks firma välja võtma veel umbes kuus miljonit eurot, et tehtud investeering kaetuks lugeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles