Finantskriis sööb BMW kasumit

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.bmwgroup.com

Maailma suurima luksusautode tootja Bayerische Motoren Werke AG (BMW) näeb autode ja mootorrataste turul raskeid aegu, kolmanda kvartali kasum vähenes 296 miljoni euroni (4,6 miljardit Eesti krooni).


Ilmselt ei saavuta BMW sellel aastal 4 protsenti kasumit käibest, mida veel augustis lubati. Eelmisel aastal oli 7,6 senti igast BMW müügieurost kasum.

BMW aktsia langes Frankfurdi börsil hommikul ligi 8 protsenti, kokku on aktsia hind sellel aastal langenud 54 protsenti.

«Finantskriis ei ole veel selja taga, eriti reaalmajanduses näeme selle tulemusi 2009. aastal,» vahendas Bloomberg BMW juhi Norbert Reithoferi sõnu.

USAs langes oktoobris uute autode müük kokku 32 protsenti. General Motorsil oli müügilangus koguni 45 protsenti, BMWde müük langes USAs 5 protsenti.

Kolmandas kvartalis tootis BMW 334 976 autot. Seda on 9,8 protsenti vähem eelmise aasta sama ajaga võrreldes, selgub BMW aruandest.

Kasum on langenud koguni 63,5 protsenti. Eelmise aasta kolmandas kvartalis teenis BMW 765 miljonit eurot (12 miljardit Eesti krooni) kasumit. 12,6 miljardi euro (197 miljardit Eesti krooni) suurune kvartalikäive oli eelmise aasta sama aja tulemusest 8,6 protsenti väiksem.

BMW grupil on on üleilmselt 103 625 töötajat, eelmise majandusaasta lõpuga võrreldes on töötajate arvu vähendatud 3,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles