Maailma koduomanikud: Eesti maksuvabastus oleks eeskuju

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahvusvahelise Koduomanike Keskliidu (UIPI) presidendi Stratos Paradiase sõnul oleks elamumaa maksuvabastusega 1500 ruutmeetrilt suur võit Eesti ühiskonnale ja eriti koduomanikele.

Selline samm on tema sõnul hea eeskuju ka teistele Euroopa riikidele ning tõendab, et väikeses Eestis väärtustatakse kodude omamist, teatas Eesti Omanike Keskliidu pressiesindaja.

Paradias meenutas, et kolm aastat tagasi võeti Rahvusvahelise Koduomanike Liidu plenaaristungil Tallinnas vastu manifest, milles nõuti Eesti koduomanike maamaksust vabastamist.

Nüüd, kui Eesti valitsusel on olemas poliitiline tahe kodualuse maa maksuvabastuseks, on tema sõnul viimane aeg nimetatud eesmärk ellu viia.

Paradias loodab, et organisatsiooni toetus Eesti koduomaniku maamaksust vabastamiseks annab olulise tõuke eesmärgi teostumisel.

Mõned aastad tagasi toimusid analoogsed arengud Rootsis, kus nende toetusel saavutati märkimisväärne kinnisvaramaksu kärpimine elamutele.

UIPI on kodanikuühiskonna organisatsioon, mis asutati 1923. aastal ja ühendab läbi oma liikmesorganisatsioonide miljoneid Euroopa kodu- ja kinnisvaraomanikke. Eesti Omanike Keskliit on pikaaegne UIPI liige.

16. mail esitati riigikogus maamaksu eelnõu, mis näeb ette seadusena jõustumisel koduomanike maamaksuvabastuse linnas, alevis ja alevikus kuni 1500 ruutmeetri suuruselt krundilt ning mujal kuni kahelt hektarilt elamumaalt tingimusel, et sellel maal asuvas elamus on maksumaksja elukoht vastavalt rahvastikuregistrisse kantud elukoha andmetele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles