Internetiliiklust ootab ees tohutu kasv

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Interneti kasutamine kasvab maailmas järgnevatel aastatel tohutu kiirusega, vahendab money.cnn.com Cisco prognoosi.


Ennustuse kohaselt on 2015. aastal ainuüksi internetiliikluse kasvunumber sama suur kui kogu internetiliikluse maht maailmas 2010. aastal.

Viie aasta pärast on viis minutit andmeliiklust internetis võrdne umbes mahuga, mis vastaks kõigi kunagi maailmas toodetud filmide allalaadimisele.

Ühe kuu pikkune internetiliikluse maht moodustab 2015. aastal aga umbes samasuguse andmemahu, mis oleks võrdne ca 20 miljardil DVD-plaadil oleva infoga.

Seejuures mängib üha suuremat rolli internetimahtude kasvu juures mobiilsete seadmete võidukäik. Näiteks oli ainuüksi mobiilsete seadmetega saavutatud internetiliiklus läinud aastal kolm korda suurem kogu interneti kasutamisest aastal 2000.

Cisco prognoosib, et aastaks 2015 on maailmas kasutusel 7,1 miljardit võrgus olevat mobiilset seadet. Maailmapanga andmetel on samal ajal maailmas 7,2 miljardit inimest.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles