Jaemüügi kasvu toetas suurenenud mootorikütuse müük

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaemüügi kasvu toetas suurenenud mootorikütuse müük
Jaemüügi kasvu toetas suurenenud mootorikütuse müük Foto: Elmo Riig / Sakala

Aprillikuu jaemüük kasvas aastaga 8 protsenti, mis viitab sisenõudluse taastumisele ja tarbijate suurenenud kulutustele. Jaemüük kasvas peaaegu kõikides kaubagruppides, kuid ligi poole avaldatud kasvumäärast andis hüppeliselt suurenenud mootorkütuse jaemüük.

Aprillikuu jaemüügi suurenemine oli ootuspärane, kuid 8 protsendini küündiv kasvumäär oli mõnevõrra üllatav, kirjutab Nils Vaikla LHV finantsportaalis.

Mootorikütuse jaemüük moodustab jaemüügist ligi viiendiku, mistõttu viimase välja jättes kasvas aprilli jaemüük märtsikuuga sarnases kasvutempos ehk aastaga umbes 5 protsenti.

Kaupade jaemüük kosub majanduslanguse põhjadest peamiselt kasvanud hõive toel. Registreeritud töötus oli aprillis keskmiselt kolmandiku võrra eelmise aasta näitajast madalam. Tänu sellele on suurenenud tarbimine ning jaekaubandusettevõtete käive.

Ehkki tarbijate kindlustunnet on kahandanud kiire hinnatõus, siis kindlustunde indikaator püsib sellest hoolimata kõrgetel tasemetel. Kaubandusettevõtted on samuti tuleviku osas positiivsed, nimelt kaubandussektori kindlustunne kasvas mais veelgi ning on hetkel juba 2007. aasta tasemetel.

Tööpuuduse langus ning kindlustunde tõus indikeerib jaemüügi tugevat kasvu ka järgnevatel kuudel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles