Tööstustoodangu kasvunumbrid johtuvad madalast võrdlusbaasist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki makroanalüütik Annika Paabut
Swedbanki makroanalüütik Annika Paabut Foto: SCANPIX

Swedbanki makroanalüütiku Annika Paabuti sõul kasvas tööstustoodang aastases võrdluses tublisti, kuid kasvunumbreid toetab ennekõike madal võrdlusbaas, võrreldes märtsiga, aprilli tööstustoodangu numbrid ei suurenenud.

Aastases võrdluses kasvas tööstustoodang 32 protsenti.

Tööstustoodangu kasvu veab jätkuvalt välisnõudlus, mis tugineb elektroonikaseadmete, puidu, metalltoodete ning masinate ja seadmete kasvanud nõudlusel. Rohkem siseturule suunatud tööstusharud näitasid küll tunduvalt aeglasemat aastakasvu, kuid ka siin on Paabuti sõnul märgata elavnemist.

Siseturule orienteeritud sektorite hulka kuuluvad ehitusmaterjalide, kummi- ja plasttoodete ja toiduainete tootmised. «Lähitulevikus ootame siseturule suunatud sektorite tootmismahtude kasvu, mida toetab toibuv sisenõudlus ning stabiliseeruvad kindlustunde näitajad.»

«Kuigi on oodata, et meie peamiste ekspordipartnerite majanduskasvud aeglustuvad, mõjutab meie tööstustoodangu mahtude aastakasvusid aasta teisel poolel pigem kõrge võrdlusbaas – eelmise aasta teisel poolel näitasid tootmismahud juba väga kiiret kasvu,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles