Ligi: mul oleks väga häbi, kui tuleks välja, et ma olen mingi vasakpoolne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Laura Oks

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul on igati põhjendatud, kui inimesed, kes maad kasutavad, selle eest kohalikule omavalitsusele ka maksu maksavad, eriti kui arvestada, et omavalitsus on taganud infrastruktuuri, mis maa kasutuskõlbulikuks muudab.

Ligi sõnul toetab ta aga kodualuse maa maksust vabastamiseks esitatud seaduseelnõu, kuna seda toetavad inimesed, kellega ta tahab koostööd teha.

 «Ärge nüüd nii ka aru saage, et ma siin midagi teile meeldimiseks teen. Vastupidi, ma ikkagi tahaksin, et ma teile ei meeldiks. Te olete teistsuguse poliitilise orientatsiooniga. Mul oleks väga häbi, kui tuleks välja, et ma olen mingi vasakpoolne,» kommenteeris Ligi opositsiooni ees esinedes.

Samas oli ta kriitiline oma koalitsioonikaaslaste suhtes, kes ei lasknud seaduseelnõust praaki kõrvaldada ning ei oodanud ära analüüse.

Kui riik omavalitsustele saamata jäänud maamaksu kompenseerib, siis tuleb raha ikkagi maksumaksja taskust. Harkus kaotati maamaks kodualuselt maalt ning nädalaga registreeris ennast valda elama 40 inimest, see ei toonud aga ei jõukust ega arengut ning saamata jäänud raha tuli tasa teenida lasteaiatasude arvelt.

«Näen väga suurt teeseldud tehingute võimalust, kus pere ennast erinevatele kinnistutele registreerib, et saada erinevaid soodustusi,» kommenteeris rahandusminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles