LHV: Merko kahjum oli oodatust suurem

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga vanemanalüütik Kristo Oidermaa.
LHV Panga vanemanalüütik Kristo Oidermaa. Foto: LHV

Merko Ehituse esimese kvartali kahjum oli prognoositust suurem, ootasime miljonit eurot, kuid tegelik kahjum oli 4,1 miljonit, tõdes LHV Panga vanemanalüütik Kristo Oidermaa.

Oidermaa sõnutsi on  tõusvad ehitushinnad märgatavalt vähendanud ettevõtte varasemalt sõlmitud ehituslepingute kasumlikkust. Samuti pidi ettevõte allapoole korrigeerima ka tulevast ehitustööde eeldatavat kasumlikkust.

Siiski ei saa Oidermaa sõnul Merko nõrka tulemust üllatuseks lugeda, kuna ettevõte ise on mitmeid kordi rõhutanud sisendihindade riski ning jätkuvaid ehitussektori keerulisi aegu. 

Finantstulemuste positiivne noot tuli Oidermaa sõnul ettevõtte poolt avaldatud prognoosist, et isegi sisendihindade tõusu jätkumise korral on võimalik aasta kokkuvõttes kasumisse jõuda.

«Kuigi lähiajal võib üldine ehitussektori kasumlikkus kannatada on pikemaajalisem väljavaade paranema hakanud, kuna ehitusmahud on jälle tõusuteel ning konkurentsisituatsioon on soodsamaks muutunud,» märkis analüütik. LHV Panga soovitus Merko Ehituse aktsiale on neutraalne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles