Ühe läbipõlemise lugu. Kuidas seda vältida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Jürisoo, raamatu „Läbipõlemine“ autor
Mart Jürisoo, raamatu „Läbipõlemine“ autor Foto: EGERT KAMENIK/PM

Mida läbipõlemine õieti tähendab, keda see ähvardab ja kuidas sellest hoiduda? Isikliku loo räägib moekunstnik Tiina Talumees, nõuandeid jagab tunnustatud stressiuurija Mart Jürisoo, raamatu „Läbipõlemine“ autor.

„Tegin kontoris kõike ise, sest abilist mul tollal polnud. Kui lambipirn läbi põles, siis läksin ja tõin ise poest uue pirni, selle asemel et kleiti disainida,“ räägib moekunstnik aastatagusest ülipingelisest ajast, mil läbipõlemine ehk tugevamini kui kunagi varem silme ees terendas.

Jürioo sõnul on läbipõlemine isegi raskem juhus kui stress, sest see situatsioon kipub korduma – inimesed ümberringi on samad, töö on sama, ootused on samad. Kuid retsept ületöötamise vältimiseks on tegelikult geniaalselt lihtne: tööta vähem, puhka rohkem.

Millised on läbipõlemise sümptomid, kuidas seda ise vältida ja mida ettevõtte juht peaks tegema, et tema inimesed läbi ei põleks, sellest juba maikuises Directoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles