Swedbank: krediitkaart ei kujuta meil endast probleemi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Иллюстративное фото.
Иллюстративное фото. Foto: swedbank

Swedbanki väikefinantseerimise osakonna krediitkaartide valdkonna juhi Piret Pauluse hinnangul ei kujuta krediitkaardid meil probleemi, sest enamasti kasutatakse neid lihtsalt maksekaardina.


Ta lisas, et krediitikaartide väljastamisel arvestatab pank igal konkreetsel juhul kliendi maksevõimet.

«Kindlasti ei saa meie krediitkaartide turgu võrrelda USAga, kus krediitkaart on tihtipeale nii pankade kui ka spetsialiseerunud ettevõtete jaoks kliendi hankimise toode, millega kaasnevad mõistetavalt ka suuremad riskid,» lausus Paulus.

Swedbanki krediitkaardi portfelli kvaliteet on ootustele vastav: endiselt on oma maksetega raskustes olevaid kliente alla ühe protsenti.

Pauluse sõnul kasutavad ka Eestis inimesed järjest enam krediitkaarte mitte laenukaardina või mõni aasta tagasi väga laialt levinud järelmaksukaardina, vaid igapäevase maksekaardina intressivabalt.

Swedbankist väljastatavatest krediitkaartidest ongi praegu populaarseimad lisaväärtuspakettidega seotud kaarditooted, millega kliendil on alati oma ostude puhul kasutada intressivaba makseaeg.

Krediitkaartide väljastamise tingimusi pank praeguse majandusolukorra tõttu karmistatud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles