Jõgevamaal käib kinnisvaraost pigem omavahenditest kui panga abil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortereleamu Jõgevamaal
Kortereleamu Jõgevamaal Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Seoses euro tulekuga ei ole Jõgeva kinnisvaraturul erilist aktiivsust märgata ja seal on oluline pigem odav hind kui kinnisvara seisukord.

Ostetakse enamasti omafinantseeringuga, panga abi kasutatakse vähe ning ostjateks on põhiliselt oma maakonna inimesed. Korterid, mis pakuvad ostjatele huvi, jäävad hinnavahemikku kuni 9600 eurot, kallimad korterid peavad oma järge ootama aasta või kauem.

«Kõige paremini lähevad kaubaks 2-toalised korterid, mis maksavad kuni 6390 eurot. Müügihindades ei ole erilisi muutusi toimunud ja ka lähitulevikus ei ole muutust näha,» rääkis Uus Maa jõgeva maakler Triin Sirg.

Pakkumises olevad korterid maksavad keskmiselt 320 eurot ruutmeeter, tehtud tehingute ruutmeetri hind on aga umbes 250 eurot.

«Kui Jõgeval veel toimub nii müügi- kui ka üüritehinguid, siis Põltsamaa on talveunes, müügi- ja üüritehinguid praktiliselt ei toimu, rohkem tuntakse huvi majade vastu, mis on heas seisukorras, suure krundiga ja võimalikult soodsa hinnaga, 25 000- 55 000 eurot ruutmeeter,» lisas Sirg.

Üüriturg on Sirgi sõnul Jõgeval aktiveerunud, hinnavahemik jääb 32-160 euro vahemikku, nõudlus üürikorterite järele tundub kasvavat, kuid pakkumisi ei ole piisavalt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles