Maailma üks juhtiv logistikaettevõte Hanjin tuleb Eestisse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti logistikaklaster.

Eesti logistikaettevõtjad külastasid täna holdingfirmat Hanjin Group, mille kooseisu kuuluvad Korea suurimad transpordifirmad Hanjin Shipping, Hanjin Transportation ja Korean Air.


Eesti logistikaklastri delegatsiooni kuuluva EVR Cargo juhatuse esimehe Jaanus Paasi sõnul on Hanjin huvitatud mitmest Eestist Kesk-Aasiasse liikuva konteinerrongi kasutamise võimalusest.

Paasi sõnul arutati konkreetsemalt läbi Eesti sadamate tulevate Korea kaupade transiiti konteinerrongiga Kasahstani ja Usbekistani, aga ka Moskvasse. Samuti USA vägede varustamist Afganistanis Ameerikast tuleva kaubaga.

«Hetkel käib Eestist konteinerrong Afganistani koostöös laevafirmaga APL ja on reaalne võimalus kaasata täiendavaid kaubamahte Ameerikast läbi Eesti transiidikanali,» selgitas Paas.

Tema sõnul avaldas Hanjini välisturgude asepresident Ki Young Lee soovi külastada lähikuudel isiklikult Eestit, et tutvuda pakutud võimalustega.

Eesti delegatsiooni juhi Andres Valgeristi sõnul onoodata Tallinna Hanjini kõrgetasemelist delegatsiooni, kelle siinviibimist asub korraldama logistikaklaster.

Hanjin Transportation asutati 1945. aastal ja selle esimeseks suurimaks kliendiks oli USA armee, kes kasutas Hanjini teenust kaubaveoks Koreasse ja Vietnami.

Hanjin Shipping on Korea suurim mereagentuur ja maailma esikümnesse kuuluv konteinerkauba vedaja.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles