Haigla tegutseb nagu riik riigis

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) on loonud pretsedenditu olukorra, kus haigla seaduserikkumisele pole hakanud peale riigikontrolli ega rahandusministeeriumi hammas - võimude korduvate märkuste kiuste pole haigla tänaseni korraldanud ega avaldanud ühtki riigihanget, kirjutab tänane Äripäev.


ITK leiab jätkuvalt, et nad ei peagi hankeid korraldama, kuna haigla on äriühing, ei tegutse avalikes huvides, vaid avatud konkurentsi tingimustes, nende ülesanne on teenida kasumit ning nad konkureerivad teiste haiglatega patsientide pärast.

Ministeerium on aga haiglale korduvalt selgitanud, et ITK tegutseb siiski avalikkuse huvides, saab enamiku tulust riigilt ning on sestap kohustatud ka riigihankeid korraldama.

2010. aasta aprillis avaldatud riigikontroll auditist selgus, et ITK tegi 2008. aastal oste kokku 450 miljoni krooni eest, kuid ei korraldanud seejuures ühtki riigihanget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles