Pangaliidu juht: hoiused on kaitstud

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo Panga juhatuse esimees Aivar Rehe..
Sampo Panga juhatuse esimees Aivar Rehe.. Foto: Liis Treimann.

Sampo panga ja pangaliidu juht Aivar Rehe kinnitas TV3 saates «Värske Ekspress», et kõik inimeste hoiused pankades on kaitstud ning nende pärast praeguses finantskriisis muretsema ei pea.

Ta rõhutas, et alates 1996. aastast, kui Eesti pangandus seoti jõuliselt Skandinaavia finantssektoriga, on meie pangandus tugevatel jalgadel.

98 protsenti pangandusest on tänu seotusele Soome, Rootsi ja Taani pankadega väga tugev, väitis Rehe.

SEB panga juhtumist rääkides märkis Rehe, et panga juht palus ju klientidelt andeks ning just selline kiirelt oma vigadest õppiv Eesti pangandus ongi. Eesti pangandus on väike, aga stabiilne, selgitas ta, lisades, et tänu väiksusele saab Eesti pangandus ka vigadele kiiresti reageerida ning vajalikud korrektuurid teha.

Praeguse finantskriisi tagamaadest rääkides möönis ta, et kinnisvarabuum oli ilmselt viga, kuid ta lohutas kõiki, et kui taastub usaldus pankade vastu, hakkab seeläbi jälle raha majandusse liikuma.

Rehe kinnitas, et raha ei saa mingil juhul otsa, kuna majandus ja pangandus toodavad kindlalt lisaväärtust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles