Korteribroneeringud öeldakse üles

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Uus Maa Kinnisvara andmetel on uute korterite pakkumine poole aastaga veidi kasvanud, kuna lisandunud on mõned uued elamud; jätkuvalt öeldakse aga üles broneeringuid.


Samas on mitmetes suuri allahindlusi teinud projektides kõik korterid realiseeritud ning palju ja kiiresti on müüdud kortereid Mäepealse kortermajades, Hansuõue elurajoonis, Volta majas, vahendab portaal ehitusuudised.net.

Vabu korterid on Tallinnas erinevates arendustes ligikaudu 1600, mis tähendab, et keskmiselt umbes 35 protsenti arendustes pakutavatest korteritest on vakantsed. Selle mahu müümiseks kulub praeguse müügitempo juures kuni poolteist aastat.

Uute kortermajade ehitusi peaaegu ei alustata, kuna majandusolukord on halvenenud ning ostjate seas valitseb ebakindlus tuleviku suhtes, samuti on pankade laenupoliitika konservatiivne ning laenuintressid kõrgemad kui mõni aeg tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles