AS Tallinna Vesi avalikustas kirjavahetuse konkurentsiametiga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tallinna Vesi nõukogu esimeees Bob Gallienne (vasakul) ja juhatuse esimees Ian Plenderleith.
AS Tallinna Vesi nõukogu esimeees Bob Gallienne (vasakul) ja juhatuse esimees Ian Plenderleith. Foto: Liis Treimann.

AS Tallinna Vesi avaldas 2011. aasta tariifitaotlusega seotud kirjavahetuse konkurentsiametiga oma kodulehel.


Ettevõte loodab seeläbi aidata kaasa kommunaalettevõtete regulatsiooni läbipaistvamaks muutumisele Eestis.

AS Tallinna Vesi juhatuse esimees Ian Plenderleithi sõnul on tegu pretsendenditu avalikustamisega Eesti kommunaalettevõtete seas.

«Avaldasime tariifitaotluse detailid ning seotud kirjavahetuse ning kutsume kõiki teisi reguleeritud ettevõtteid sama tegema, sest seeläbi suureneb märkimisväärselt hinnakujundusprotsessi läbipaistvus ning ka tarbijad saavad paremini aru neile osutatava teenuse hinna- ning kvaliteediaspektidest,» ütles Plenderleith.

Veefirma väitel selgub osapoolte kirjavahetusest, millise järjekindlusega eiras konkurentsiamet AS Tallinna Vesi poolt tõstatatud probleeme ning ettepanekuid, et konkurentsiameti soovitusliku metoodika rakendamisel arvestataks ka erastamislepingu tingimustega.

«Loodame jätkuvalt, et vaidluse materjalide täielik avaldamine aitab kaasa ka regulatsiooni kvaliteedi paranemisele Eestis ning loob võimaluse tõeliselt avatud aruteluks regulatsioonipõhimõtete ning nende rakendamise üle,» lisas Plenderleith.

Osapoolte kirjavahetuse leiab siit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles